Tuesday, June 01, 2010

Reset password Weblogic Console

Forgot password to login WebLogic Server Administrator Console, After installed Oracle EM 11g Grid.
* Authentication Denied

some steps to Fun ...
$ export DOMAIN_HOME=/u01/app/Oracle/gc_inst/user_projects/domains/GCDomain
$ cd $DOMAIN_HOME/bin
$ . setDomainEnv.sh
$ cd security/
$ mv DefaultAuthenticatorInit.ldift DefaultAuthenticatorInit.ldift_old
$ java weblogic.security.utils.AdminAccount weblogic password .
$ ls -l DefaultAuthenticatorInit.ldift
-rw-r--r-- 1 oracle oinstall 3301 Jun 1 18:46 DefaultAuthenticatorInit.ldift

$ cd ../servers/EMGC_ADMINSERVER/
$ mv data data_old
$ cd security/
$ mv boot.properties boot.properties_old
$ cd $DOMAIN_HOME
$ ./startWebLogic.sh
.
.
.
***************************************************
* To start WebLogic Server, use a username and *
* password assigned to an admin-level user. For *
* server administration, use the WebLogic Server *
* console at http://hostname:port/console *
***************************************************
starting weblogic with Java version:
java version "1.6.0_20"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_20-b02)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 16.3-b01, mixed mode)
Starting WLS with line:
.
.
.
Enter username to boot WebLogic server:weblogic
Enter password to boot WebLogic server:password
.
.
.
<Jun 1, 2010 7:12:21 PM ICT> <Notice> <Security> <BEA-090082> <Security initializing using security realm myrealm.>
<Jun 1, 2010 7:12:33 PM ICT> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STANDBY>
<Jun 1, 2010 7:12:33 PM ICT> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STARTING>
Ctrl-C
check boot.properties file
$ ls ./servers/EMGC_ADMINSERVER/security/boot.properties
ls: ./servers/EMGC_ADMINSERVER/security/boot.properties: No such file or directory
then create boot.properties file
$ cat ./servers/EMGC_ADMINSERVER/security/boot.properties
username=weblogic
password=password
and then start WebLogic again.
$ ./startWebLogic.sh &
Checking
- check boot.properties file.
$ cat ./servers/EMGC_ADMINSERVER/security/boot.properties
password={AES}4R+5Tu48BpEKFH9zbrTxvbG5EZywMIpecpNxsV1+YAk\=
username={AES}OvsVXimdPC6X8TrgyzzjC9YT2Z+9I2o3KNvih8vHyWw\
- login WebLogic Server Administrator Console with new password

-)

14 comments:

Anonymous said...

Thanks for your very kind&detail explanation. Excuse me, are you a WLS support engineer?

Surachart said...

I'm DBA. This was Oracle Grid 11g situation.

Anonymous said...

Wow~ Are you connecting now? :)
Nice to meet you. I'm working as WLS SE in Korea. Do you know Korea? ^^

Surachart said...

yep...
I'm in Thailand. Nice to meet you.

Anonymous said...

Thanks for usefull manual but you did not mention
%%%%/user_projects/domains/GCDomain/servers/EMGC_OMS1/data/nodemanager/boot.properties

without new passwords in this file `emctl start oms` won't work.

Surachart said...

thank you

Anonymous said...

thanks, this got me in the ballpark and GC 11g wl admin works now!

Anonymous said...

Thanks!

Anonymous said...

I had similar situation last week as I am planning to upgrade existing 11g grid control to 12c. We lost weblogic user password as it's required during upgrade process. I tried exactly the way you described and able to login in weblogic admin console successfully, but not able to start OMS. Is there anything else I have to perform like refreshing repository. BTW, Repository database was up and running while doing weblogic password changes the way you described. Let me know when you get chance

Roopla

Surachart said...

In your case: you should check log or error what you see.

Anonymous said...

Thanks for the reply. I am going to try one more time as I restored old binaries and OMS is up now with old binaries restored back. My questions is whether you did anything else apart from what you described in this article like refreshing repository database stuff like that. I will be trying one more time and post the errors on this form

Surachart said...

To Roopla,

It's good idea, if you put error message. But I am not sure I can help you.

My post in this, it's all about Weblogic. but your issue is about EM repository.

Anyway, I'll tell you what. Please ask your question in ...
- Oracle Enterprise Manager Cloud Control
http://www.linkedin.com/groups?gid=4117939

- OTN Forums.

Anonymous said...

editing %%%%/user_projects/domains/GCDomain/servers/EMGC_OMS1/data/nodemanager/boot.properties with new passwords took care of the issue

Anonymous said...

Thanks a ton for this !!!